Kroon op implantaat

Kroon op implantaat

Wilt u een kroon op een implantaat laten plaatsen? Een kroon op een implantaat kan een goede optie zijn wanneer uw eigen tand of kies bijvoorbeeld verkleurd of afgebroken is. Een kroon wordt vaak op de eigen wortel geplaatst, maar kan ook prima op een implantaat aangebracht worden. Dit kan zowel bij de tanden als bij de kiezen worden toegepast.

Wat is een implantaatkroon?

Wat is een implantaatkroon precies? Een implantaatkroon is een kroon die wordt bevestigd aan het implantaat, een kunstwortel. De natuurlijke wortel is verwijderd, hier is een implantaat voor in de plaats gekomen. Deze wordt in het kaakbot aangebracht en hier wordt de kroon overheen geplaatst. Het plaatsen van een implantaatkroon is geen grote ingreep. Een implantaat is doorgaans gemaakt van titanium. Dit is lichaamsvriendelijk materiaal dat niet afgestoten zal worden. De kroon die op het implantaat geplaatst wordt, ziet er net zo echt uit als uw eigen tanden en kiezen. Een tandkroon is dan ook een uitstekende optie. Een kroon is eigenlijk een soort holle tand of kies die in dit geval over het implantaat heen geplaatst wordt. Een gewone kroon wordt vaak op de overblijfselen van een tand of kies geplaatst. Deze wordt dan afgeslepen om de kroon goed te kunnen bevestigen.

Implantaten Den Haag

Bent u op zoek naar een goede implantoloog in Den Haag, dan kunt u terecht bij Implantologie Den Haag. Wij hebben al meer dan 18 jaar ervaring in het vak en kunnen u dan ook op professionele wijze helpen. Wij kunnen u advies geven over uw gebit en samen met u kijken naar een oplossing voor een tand kroon of een kroon op een kies. Een kroon op een implantaat is een goede optie, omdat het implantaat ervoor zorgt dat uw kaak niet slinkt, maar goed in vorm blijft. Bovendien zijn de kunsttanden vandaag de dag van dermate hoge kwaliteit dat het verschil met uw eigen tanden nauwelijks te onderscheiden is. Ook voor voortanden is een kroonimplantaat het overwegen waard.

Directe tandvervanging in Den Haag

Er zijn maar weinig zaken zo vervelend als met gaten in uw gebit blijven rondlopen. Het zorgt voor ongemak tijdens het eten, maar u kunt zich ook onzeker voelen, doordat de missende tanden zichtbaar zijn. Wij doen er dan ook alles aan om u een snelle service te bieden. Voor directe tandvervanging in Den Haag, kunt u terecht bij Implantologie Den Haag. Onze service is snel en efficiënt, waardoor uw gebit weer snel compleet is en er strak uitziet.

Een afspraak maken

Wilt u meer weten over de behandeling of bent u nieuwsgierig naar de kosten van een implantaat met kroon? Wanneer u eerst overleg wilt voor u kiest voor een kroonimplantaat, maak dan een afspraak met ons voor een intakegesprek. Hierin kunnen wij u adviseren over uw eigen gebit, maar kunnen wij ook meer vertellen over de kosten van een implantaat met kroon. Wij helpen u graag!