Immediaatprothese

Immediaatprothese

Wanneer u meerdere tanden of kiezen mist, zal het op een gegeven moment tijd zijn om de stap te zetten naar een kunstgebit. Misschien ziet u hier tegenop omdat u bang bent een aantal dagen zonder tanden rond moet lopen. Vandaag de dag is dat echter niet meer nodig. Met een immediaatprothese bent u meteen na het trekken van de laatste kiezen of tanden voorzien van een op maat gemaakte gebitsprothese. Een immediaatprothese, oftewel een gebitsprothese in één dag, kunt u dus meteen gaan gebruiken.

Wat is een immediaatprothese?

Wat is een immediaatprothese precies? Een immediaatprothese is een standaard kunstgebit. Het wordt speciaal voor u gemaakt, waardoor het in uw mond past zoals uw eigen gebit. Een immediaatprothese heeft zijn naam te danken aan de snelheid waarmee u het kunt gaan gebruiken. Het houdt letterlijk in dat u uw kunstgebit in één dag kunt gaan dragen. De laatste tanden en kiezen worden verwijderd en uw gebitsprothese ligt al voor u klaar. U hoeft dus niet met een tandeloze mond over straat, maar kunt meteen uw kunstgebit gaan dragen. De gebitsprothese wordt gemaakt op basis van een gipsafdruk, die wij op een eerder moment van uw gebit hebben gemaakt. De eerste week een kunstgebit dragen is altijd even wennen. Natuurlijk bieden wij ook nazorg bij een immediaatprothese.

Volledige immediaatprothese in Den Haag

Bij Implantologie Den Haag kunt u kiezen voor een volledige immediaatprothese. Een volledige immediaatsprothese houdt in dat u een volledig kunstgebit nodig heeft, dat meteen geplaatst wordt na het trekken van de laatste tanden en kiezen. In de eerste week zult u zeker aan het kunstgebit moeten wennen. Daarom bieden wij u ook nazorg bij een immediaatprothese en staan wij altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Bovendien krijgt u van ons duidelijke instructies over wat u beter wel kunt doen en wat u beter niet kunt doen in de eerste week dat u het kunstgebit draagt. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om de eerste 24 uur geen extreem koude of hete dranken te nemen. Bovendien is het aan te raden om de immediaatprothese de eerste week ook ’s nachts in te houden, zodat uw mond en kaak eraan kunnen wennen.

Kosten immediaatprothese

Wellicht vraagt u zich af wat de kosten zijn voor een immediaatprothese. De kosten van een immediaatprothese bespreken wij graag met u. Een vastomlijnde prijs kunnen wij u hier niet geven, omdat dit afhangt van uw persoonlijke situatie. Wellicht heeft u alleen een immediaatprothese nodig voor de onderkaak of juist voor de bovenkaak. Maak een afspraak met ons, zodat wij de precieze situatie kunnen beoordelen. Aan de hand daarvan kunnen wij een prijsopgaaf opmaken voor de immediaatprothese.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen over een immediaatprothese of wilt u weten wat de alternatieven zijn? Bent u benieuwd naar de kosten of wilt u gewoon eens doorspreken wat voor u de beste oplossing is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!