Klikgebit

Klikgebit

Wanneer uw tanden en kiezen slechter worden, kan het tijd zijn om te kiezen voor een kunstgebit. Hierbij heeft u diverse keuzes. U kunt kiezen voor het traditionele kunstgebit, maar vandaag de dag is er ook het klikgebit. Hierbij wordt het kunstgebit bevestigd op implantaten, zodat het steviger in uw mond zit. Deze tanden en kiezen kunt u wel los ‘klikken’, waar de term klikgebit ook op gebaseerd is. Op die manier kunt u het gebit eenvoudig schoonhouden. Wilt u een klikgebit op maat laten maken? Dan kunt u contact opnemen met Implantologie Den Haag.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit of klikprothese is een kunstgebit wat met behulp van implantaten in de mond bevestigd wordt. Het klikgebit is dus bedoeld voor mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben. Het kan zijn dat u al een kunstgebit heeft, maar dat uw kaak erg geslonken is. Om dit tegen te gaan, kunt u voor een klikgebit kiezen. De implantaten worden bevestigd in de kaak en gaan zo het slinken van het kaakbot tegen. Er is een klikgebit voor de onderkaak en een klikgebit voor de bovenkaak mogelijk. Doorgaans worden er twee implantaten in de onderkaak of bovenkaak aangebracht. Hier kan het klikgebit op bevestigd worden. U kunt het gebit ook zelf weer los klikken om dit te reinigen.

Klikgebit kosten

Wanneer u een klikgebit overweegt, wilt u uiteraard weten wat de kosten zijn. Wat een klikgebit gaat kosten, nemen wij het liefste in een persoonlijk gesprek met u door. De kosten voor een klikgebit verschillen namelijk per persoon. Wellicht wordt het klikgebit op 2 implantaten geplaatst, maar soms kan het ook nodig zijn om dit op 4 of 6 implantaten te plaatsen. Ook zal de een alleen een klikgebit voor de onderkaak nodig hebben, terwijl de ander een klikgebit voor de bovenkaak én onderkaak nodig heeft. Een prothese op implantaten komt in principe wel in aanmerking voor een vergoeding vanuit een standaard zorgverzekering. Houd er rekening mee dat het standaard pakket jaarlijks wordt aangepast en vraag dit dan ook altijd even na bij uw zorgverzekeraar.

Klikgebit in een dag in Den Haag

Wanneer u problemen heeft met uw gebit, weet u hoe vervelend het is om meerdere kiezen of tanden te missen. Daarom regelen wij voor u een klikgebit in 1 dag in Den Haag. Dat houdt in dat er eventuele tanden en kiezen getrokken worden en het klikgebit dezelfde dag nog geplaatst wordt. Een klikgebit in een dag is bij ons een reële mogelijkheid.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over de klikprothese of over de kosten van een klikgebit? Wilt u een gesprek aangaan over de alternatieven voor een klikgebit in Den Haag? Neem dan eens contact met ons op voor meer informatie. Wij gaan graag het gesprek met u aan.