Partiële prothese

Partiële prothese

Een kunstgebit is er in diverse vormen. Hierbij is onder andere de keuze voor een volledige prothese of een partiële prothese. Een volledige gebitsprothese is nodig als al uw tanden en kiezen vervangen moeten worden. Missen er slechts enkele kiezen of tanden, dan kunt u wellicht gaan voor een partiële prothese. Een partiële prothese is bedoeld om meerdere tanden of kiezen te vervangen. Dit gaat doorgaans om tanden of kiezen op verschillende plaatsen in het gebit.

Wat is een partiële prothese?

Wat is een partiële prothese nu eigenlijk? Dit betreft een partieel kunstgebit, een gedeeltelijk kunstgebit dus. Het is nog niet nodig om het volledige gebit te vervangen, maar er hoeven slechts enkele tanden of kiezen vervangen te worden. Een partiële prothese is meestal een plaatprothese of een flexibele partiële prothese. Deze prothese wordt gemaakt van kunsthars in de kleur van het tandvlees. De missende tanden en kiezen worden hierbij vervangen door kunsttanden en -kiezen, die vastgemaakt zijn aan de kunsthars. De plaatprothese rust op het slijmvlies in de mond. Met behulp van ankertjes kan de plaatprothese aan de overige tanden of kiezen bevestigd worden. Een frameprothese is eveneens een mogelijkheid. Deze steunt meer op de tanden en kiezen en minder op het slijmvlies. Wat de beste oplossing is voor uw mond, kunt u in overleg met ons besluiten.

Een volledige of gedeeltelijke partiële prothese

Heeft u een volledige of gedeeltelijke gebitsprothese nodig? Welke gebitsprothese u nodig heeft, kunt u het beste in overleg met onze specialisten bepalen. Meestal wordt er tot een volledige gebitsprothese overgegaan als het gebit erg zwak is of de meeste tanden en kiezen al missen. Is dit nog niet het geval, dan is een partiële tandprothese wellicht een oplossing. Een partieel kunstgebit kan zowel de tanden als de kiezen betreffen. De gedeeltelijke gebitsprothese wordt volledig aangepast aan uw situatie. Zo plaatsen we juist die tanden en kiezen die in uw gebit missen. Deze kunsttanden en kiezen zijn van hoge kwaliteit en worden vaak van porselein gemaakt. Zo is het verschil met uw huidige tanden en kiezen nauwelijks waar te nemen.

Het aanmeten van een partiële prothese in Den Haag

Wilt u een partiële tandprothese of een partieel kunstgebit laten aanmeten? Een partiële prothese in Den Haag laten aanmeten, doet u bij Implantologie Den Haag. Wij nemen de tijd om met u in gesprek te gaan en zullen vervolgens een gipsafdruk maken van uw huidige gebit. Aan de hand daarvan kunnen wij een passende partiële gebitsprothese maken. Dit kan een flexibele partiële plaatprothese betreffen, maar ook een frameprothese.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden voor een partieel kunstgebit? Wilt u meer weten over een flexibele partiële plaatprothese of wilt u alternatieven met ons doornemen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij plannen zo snel mogelijk een afspraak met u in, zodat we alle voordelen en nadelen van een partiële prothese met u door kunnen nemen. Natuurlijk kunt u ook rekenen op de nodige nazorg. Zo vertellen wij u precies waar u rekening mee moet houden en hoe een partiële prothese het beste gereinigd kan worden.