Kronen en bruggen

Is het tijd voor een kroon of een brug? Is uw gebit niet meer helemaal compleet en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Kronen en bruggen worden tegenwoordig regelmatig geplaatst als iemand 1 of meerdere tanden of kiezen mist. Het is een prima manier om het gebit weer te completeren. Kronen en bruggen vormen duurzame vervangingen van uw eigen tanden of kiezen. Een gebit waaruit diverse tanden of kiezen missen, functioneert niet optimaal. Dit kan opgelost worden door voor een kroon of brug te kiezen.

Duurzame vervangingen

Een kroon of brug is bedoeld als duurzame vervanging van uw eigen tanden. Het is een meer ingewikkelde behandeling dan het plaatsen van een vulling. Wanneer u een kroon of brug nodig heeft, zult u hiervoor meermaals naar de praktijk terug moeten keren.

Wat is een kroon? Een kroon is een soort holle tand of kies die over de oorspronkelijke tand of kies heen wordt geplaatst. Deze wordt afgeslepen. De kroon wordt op de oorspronkelijke tand of kies vastgelijmd. Een kroon op implantaat is ook een mogelijkheid.

Wat is een brug? Een brug vervangt een of meerdere missende tanden of kiezen. Deze brug wordt op twee plaatsen vastgemaakt, namelijk aan de tanden of kiezen die naast de ontbrekende tand of kies liggen. Deze tanden of kiezen worden hiervoor enigszins afgeslepen. Er zijn verschillende soorten bruggen, zoals een tand brug of een etsbrug. Ook hier kan een brug op een implantaat worden geplaatst.

Materiaal van kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn vandaag de dag zo ver doorontwikkeld dat ze bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. Een kroon op de voortand is bijvoorbeeld een prima optie. Kronen en bruggen zijn van diverse materialen gemaakt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan porselein. Dit materiaal wordt veel gekozen, omdat de kans op breuken dan uitgesloten is. Ook een combinatie van metaal en porselein is mogelijk. Het metaal vormt dan de basis en het porselein wordt aangebracht om de tand of kies er natuurlijk uit te laten zien. Heel soms worden er achterin de mond nog kronen of bruggen van uitsluitend metaal aangebracht.

Kwaliteit van onze praktijk in Den Haag

Wilt u een tand brug of een kroon kies laten plaatsen? Of wilt u eerst alleen de mogelijkheden eens doorspreken en bijvoorbeeld ook eens over een all-on-4 nadenken? Maak dan eens een afspraak voor een intakegesprek. Wij kunnen bogen op meer dan 18 jaar ervaring. U kunt dan ook rekenen op kwaliteit en expertise, wanneer u kiest voor onze praktijk. In onze praktijk werken uitsluitend specialisten die de kneepjes van het vak door en door kennen. U kunt vertrouwen op onze kennis. Een kroon of brug plaatsen is voor ons dagelijks werk.

Een afspraak maken

Wilt u meer informatie of wilt u graag advies op maat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent van harte welkom in onze praktijk in Den Haag. Wij plannen altijd eerst een intakegesprek in, om elkaar beter te leren kennen en advies te kunnen geven over de mogelijkheden voor uw gebit. Ook kronen en bruggen prijzen kunnen wij in dit gesprek met u doornemen.