Overkappingsprothese

Overkappingsprothese

Wanneer er tanden of kiezen gaan missen, is het nodig om na te denken over een prothese. Er zijn vandaag de dag verschillende opties voor een gebitsprothese. Wellicht is het bij u slechts nodig om voor een gedeeltelijke prothese te kiezen. Het kan ook zijn dat u de voorkeur geeft aan een volledige prothese. Ook dan zijn er echter weer diverse opties. Denk aan een standaard kunstgebit, een klikgebit, een all on 4 kunstgebit of een overkappingsprothese. De overkappingsprothese leggen wij hier nader voor u uit.

Wat is een overkappingsprothese?

Wat is een overkappingsprothese precies? Dit is een gebitsprothese waarbij de wortels van uw eigen tanden of kiezen worden gebruikt als basis. Wanneer de eigen wortels behouden kunnen worden, zullen de kaken minder snel slinken. Bij een gewoon kunstgebit, zal er ruimte ontstaat tussen het kunstgebit en de kaak, doordat het kaakbot enigszins krimpt. Op een gegeven moment zal het kunstgebit dan niet meer goed passen. Een overkappingsprothese is een prima oplossing. De wortels onder het kunstgebit zorgen voor extra stevigheid. De druk van het kauwen komt niet langer alleen op het kaakbot neer, maar via de overkappingsprothese op de eigen wortels, waardoor de kaak beter in model blijft.

Volledige overkappingsprothese Den Haag

Met een volledige overkappingsprothese in Den Haag helpt Implantologie Den Haag u graag. Een overkappingsprothese plaatsen vergt wel wat tijd. Allereerst zal de specialist moeten bepalen welke wortels er gebruikt gaan worden om de overkappingsprothese op te plaatsen. Dit zullen doorgaans de wortels van de hoektanden betreffen. De resterende kiezen moeten getrokken worden en de wonden moeten eerst volledig genezen. Daarna zullen de wortels voorbehandeld moeten worden en wordt er een gipsafdruk van uw gebit gemaakt om een prothese te maken die goed aansluit.

Aanmeten van uw overkappingsprothese in Den Haag

Natuurlijk is het zaak dat uw gebitsprothese goed aansluit. Alleen dan kunt u comfortabel eten en zult u die stralende glimlach van ooit weer terugkrijgen. Daarvoor maken wij eerst een gipsafdruk van uw gebit. Zo kan er een overkappingsprothese voor de bovenkaak of een overkappingsprothese voor de onderkaak op maat gemaakt worden. Soms is er nog een tweede gipsafdruk nodig om tot een goed resultaat te komen. Op basis van een model van kunsthars wordt dan uw uiteindelijke overkappingsprothese gemaakt. Bij het aanmeten van een overkappingsprothese wordt er niet alleen gelet op de verhouding tussen uw bovenkaak en onderkaak, maar wordt er ook gekeken naar de stand en de vorm van de tanden.

Een afspraak maken

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een overkappingsprothese? Wilt u de behandeling eerst eens met ons doorspreken en nagaan wat de kosten zijn van een overkappingsprothese? Dan bent u van harte welkom in onze praktijk. Wij gaan graag het gesprek met u aan om u een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden en van de specifieke behandeling. Ook alternatieven, zoals een overkappingsprothese op implantaten, kunnen wij uiteraard met u doornemen. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor u klaar.