Kunstgebit

Kunstgebit

Als er tanden of kiezen in uw mond gaan ontbreken, dan bent u daar niet blij mee. Soms zijn deze problemen zichtbaar, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Ook wanneer missende kiezen niet zichtbaar zijn, is het echter een probleem. Zelfs als er maar één kies mist, levert dit al problemen op bij het kauwen. Voor uw eigen comfort en een stralende glimlach, is het dan ook het overwegen waard. Als er slechts enkele tanden missen, is een kroon of brug soms al een goede oplossing. Is uw gebit echter zwak of missen er inmiddels heel wat tanden en kiezen, dan kunt u overwegen een kunstgebit te nemen. In dat geval kunt u terecht bij Implantologie Den Haag. Misschien heeft u al een kunstgebit en is deze op sommige plaatsen wat beschadigd. Ook voor een kunstgebit reparatie kunt u contact met ons opnemen.

Verschillende varianten van het kunstgebit

Waar vroeger de keuze slechts beperkt was op het gebied van gebitsprotheses, zijn er vandaag de dag vele vormen van het kunstgebit. U kunt denken aan een partiële prothese of een volledige prothese. Een partiële of gedeeltelijke prothese is een oplossing wanneer er slechts enkele tanden en kiezen missen. Missen er meerdere tanden en kiezen, dan is een volledige prothese noodzakelijk. Ook dan heeft u echter de keuze uit verschillende soorten protheses. Denk hierbij aan een immediaatprothese, oftewel een kunstgebit in 1 dag. Deze wordt nog dezelfde dag dat uw tanden en kiezen getrokken zijn geplaatst, waardoor u niet met een tandeloze mond over straat hoeft. Ook een klikgebit of een all on 4 prothese is een mogelijkheid. Deze worden beiden aangebracht op implantaten, zodat de tanden en kiezen vast in uw mond zitten. Een klikgebit kunt u er echter zelf uit klikken om deze schoon te maken. Bij een all on 4 prothese is dit niet mogelijk.

Kunstgebit reparatie

Na jarenlang gebruik zal een kunstgebit gaan slijten. In dat geval is er een reparatie nodig. Wanneer het kunstgebit door midden gebroken is, er een scheurtje in zit of er een tand of kies is afgebroken, is het tijd om het kunstgebit te laten repareren. Wanneer u dit bij Implantologie Den Haag laat doen, kunt u rekenen op een snel en vakkundig resultaat. Het is niet verstandig om lang te blijven lopen met een beschadigd kunstgebit. Hierdoor kan de beschadiging verergeren. Neem dan ook direct contact op met een professional om de schade te laten herstellen.

Kunstgebit Den Haag

Een kunstgebit zal de eerste week even wennen zijn. Het is dan ook verstandig om het kunstgebit de eerste week ook ’s nachts in uw mond te houden. Na deze periode zult u het kunstgebit doorgaans wel ’s nachts uitdoen. Zo kunt u uw kaken ook de nodige rust geven. Wilt u een kunstgebit in Den Haag laten maken, dan bent u van harte welkom bij Implantologie Den Haag.

Neem contact op met Implantologiedenhaag

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Wilt u weten wat de kosten voor een kunstgebit zijn? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Wij bespreken de behandeling en de kosten van een kunstgebit eerst uitgebreid met u.