Brug op implantaat

Brug op implantaat

Het menselijk gebit is kwetsbaar en er kunnen gemakkelijk problemen ontstaan. Vooral op latere leeftijd gaan er vaak tanden of kiezen ontbreken, doordat deze erg slecht werden of bijvoorbeeld afgebroken zijn. Ontbreken er meerdere tanden, dan kan een brug op een implantaat een goede oplossing zijn. Het implantaat wordt hierbij in het kaakbot aangebracht. Het is een kunstwortel die met een schroef in de kaak wordt geplaatst. De brug wordt ook weer met een schroef op het implantaat geplaatst.

Wat is een implantaatbrug?

Een implantaatbrug zijn kunsttanden of kunstkiezen die niet uitneembaar zijn. Ze zitten vast in uw mond en maken echt deel uit van uw eigen gebit. Een implantaatbrug is een oplossing wanneer u meerdere tanden of kiezen op een rij kwijt bent. Twee implantaten dienen dan als pijlers om meerdere kunsttanden of kunstkiezen op te bevestigen. Deze implantaten zijn een goede basis voor 3 of 4 kunsttanden of -kiezen. Missen er nog meer tanden of kiezen op een rij, dan kan het zijn dat er meerdere implantaten geplaatst moeten worden.

Voordelen van een brug op implantaten

Een brug of implantaat plaatsen? Een brug voor de tanden of de kiezen heeft diverse voordelen. Doordat de tanden of kiezen bevestigd worden in de kaak, is dit erg stevig. Het risico op een breuk is minimaal. Doordat het implantaat de wortel van uw tanden en kiezen vervangt, blijft de kaak goed intact. Ook zal het tandvlees minder wegtrekken. Een ander voordeel is dat de andere tanden en kiezen behouden kunnen blijven. Het verschil met uw eigen tanden of kiezen is nauwelijks zichtbaar, zeker niet wanneer de brug er al langere tijd zit.

Directe tandvervanging in Den Haag

Een implantaat of brug is een uitstekende oplossing wanneer er enkele tanden of kiezen ontbreken. Een brug voor de tanden is bijna niet van echt te onderscheiden. Zowel voor de bovenkaak als voor de onderkaak is dit een prima oplossing. Moet u kiezen voor een implantaat of brug, dan dienen wij u graag van advies. Een implantaat wordt vaak geplaatst wanneer er slechts één tand of kies mist. Missen er meerdere tanden of kiezen op rij, dan ligt de keuze voor een brug voor de hand. Een implantaat brug combineert deze beiden. De brug wordt dan bevestigd op twee of meerdere implantaten, zoals hierboven is uitgelegd. Voor directe tandvervanging in Den Haag, kunt u terecht bij Implantologie Den Haag.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over een implantaat met brug? Een brug op een implantaat wordt door een specialist snel en vakkundig geplaatst. Wanneer u hiervoor kiest, kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak. Natuurlijk zullen wij eerst de behandeling met u doorspreken en kijken naar eventuele alternatieven. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag!