Implantologische behandeling met gebruik van transferimplantaten

Gepubliceerd in Nederlands Tijdschrift Tandheelkunde 2003; 110: 311-315

Abstract: De toepassingsmogelijkheden binnen de orale implantologie zijn dankzij voortschrijdend inzicht op het gebied van osseo-integratie en nieuwe materiaalkundige ontwikkelingen sterk toegenomen. Zo worden implantaten niet langer alleen in de edentate onderkaak, maarsteeds vaker ook in de edentate bovenkaak en partieel dentate gebieden toegepast. Ook is de vraag van patiënten om directe vervanging van verloren gegane elementen toegenomen.

Soms is het mogelijk aan de wens van de patiënt te voldoen door implantaten na het plaatsen vroegtijdig of direct te belasten. Bij onvoldoende botkwaliteit of botkwantiteit is dit echter niet mogelijk. Transferimplantaten geven de behandelaar extra mogelijkheden om de patiënt direct postoperatief een stabiele tijdelijke voorzieneing te kunnen bieden.

Klik hier voor het volledige artikel :
NTvT jaargang 110 / nummer 8 / augustus 2003

Plaats een reactie