Reviews of patients

Ervaringen van patiënten

Klik hier om de reviews te lezen op Independer

Verzonden: dinsdag 10 november 2015 8:56
Aan: Info (Implantologie Den-Haag)
Onderwerp:  Kies

“Edith,
Je schreef de vorige keer dit was een zware ingreep. Zo schatte ik die van gisteren ook in.
Maarvakmanschap is meesterschap, ik heb werkelijk helemaal geen napijn, geen dikke wang of zoiets gehad.
Een beetje bloeding -mag geen naam hebben en met 2 keer spoelen verholpen.
Ik heb een heel verleden met tandartsen en orthodontisten, want ik kreeg in mijn jeugd dubbele kiezen, waar geen plaats voor was. Drama;s. En toen ik 22 was is er onderin een verstandskies verwijderd en daar heb ik en week met dik 39 graden koorts van in mijn bed gelegen,
En dus nu bij het verwijderen van 3 kiezen, noppes nada, het is echt ongelofelijk!!!!
In de Rotterdamse haven zeggen we dan: “je bent echt een kanjer.”
Hartelijk dank en tot de 30e.”

Van: ***

Verzonden: woensdag 16 september 2015 10:48
Aan: Info (Implantologie Den-Haag)
Onderwerp: Kies trekken

“Bedankt wederom mevr. Groenendijk voor me.
Nauwelijks napijn en 1 gaasje met wat bloed.
Als we niet uitkijken, dan wordt het nog een feest,
om naar de tandarts te gaan.”

Van: **** van der ****

Verzonden: maandag 4 mei 2015 12:04
Aan: Edith Groenendijk
Onderwerp: Voor de site
“Deze tandarts is een Godsgeschenk”  Score 9,9

“Wat een topkliniek! Ik ben heel vakkundig, professioneel en snel geholpen na een vervelend ongeval. Ik ben nu al blij met het voorlopige resultaat. Wat wordt het mooi. Een mooie zaterdag eindigde voor mij in nachtmerrie. Na een mooie voetbalwedstrijd van mijn zoon, was ik op weg naar huis en werd ik van mijn fiets gereden. Ik kwam op mijn mond en kin terecht. Ik voelde gelijk mijn voortanden in mijn mond: een kroon en een voortand eruit en een
derde tand stond scheef. De noodtandarts heeft de scheve tand recht gezet, een tand terug gezet en de kroon was gelijk definitief verloren.
Na het weekend ben ik direct naar mijn eigen tandarts gegaan en hij zei gelijk als er iemand is die dit voor jou weer heel mooi kan maken dan is het Edith Groenendijk. Hij heeft direct persoonlijk een afspraak gemaakt voor de volgende dag en woensdag werd ik geopereerd. Alles ging in een  razend tempo. Edith beoordeelde mijn gebit en ze stelde de schade vast aan mijn gebit. Naast de voortanden waren ook de pijlers van mijn brug beschadigd waren, de schade was groter dan op het eerste gezicht. Edith stelde voor om alles in een keer te opereren: van mijn rechter snijtand tot mijn laatste kies linksachter, meer dan de helft van mijn bovengebit. Ze zei het is een hele
vervelende situatie maar ik ga je weer mooi maken! De volgende dag zou ik gelijk 4 uur in de stoel liggen.
Ik zag heel erg op tegen de operatie maar het viel mee door de professionaliteit van Edith en haar assistente. Edith vertelde steeds wat ze ging doen of wat ze had gedaan en dat is heel prettig. Ik heb bijna 4 uur mijn mond open moeten houden maar dit was geen probleem door de wangspreider. Wat is er veel gebeurd in de 4 uur: 5 implantaten geplaatst! De reden waarom ik in de stoel lag was niet prettig maar ik ben nu al heel erg blij met het voorlopige resultaat. Eind van het jaar volgen diverse afspraken om de definitieve kronen en bruggen te plaatsen. Heel spannend maar ik weet zeker het wordt alleen nog mooier!
Bedankt Edith en assistente, jullie zorgen ervoor dat een de patiënt zo comfortabel mogelijk voelt tijdens de behandeling.”

Van: Angelique

Verzonden: woensdag 26 november 2014 22:35
Aan: Edith Groenendijk
Onderwerp: Angst weg

“Zeven jaar was ik, toen ik heel hard op de step reed, er iets tussen mijn voorwiel schoot en ik met een boog op al mijn tanden viel.
Boventanden weg, maar gelukkig wel in mijn tandvlees. Zijn er langzaam weer uitgegroeid. Met als gevolg, dat zo’n 20 jaar later de één na de andere wortel ging ontsteken.
Die bleken allemaal door de klap geknakt te zijn.
In 10 jaar tijd kreeg ik zo’n acht operaties, waarbij mijn kaak een klein stukje werd open gezaagd om een geknakt stukje wortel er uit te halen.
Was niet leuk, maar het hielp wel.
Bij de negende operatie ging er iets fout, ik moest te lang wachten, de verdoving was al uitgewerkt en de kaakchirurg schoot uit.
Sindsdien ben ik bang. En dan ook echt bang. Ik kreeg nog een abces met operatie en een implantaat en ik dacht: nu echt nooit meer, de angst werd alleen maar groter.
En toen brak er een voortand af. Geen gezicht, dus paniek. Want dit kon alleen maar verholpen worden met een implantaat. Mijn voortand, help!
Ik ben nog nooit zo bang geweest. Mijn tandarts stuurde me door naar Den Haag. Daar was Edith waarvan hij zei: jij bent zo bang, ik stuur je naar de beste.
En ik dacht: jaja. Maar het ongelooflijke werd waar. Ik kon mijn verhaal doen, Edith begreep mijn angst, legde uit wat er precies zou gaan gebeuren en ik kreeg een pilletje.
Die zou mij helpen om de nacht ervoor goed te slapen en de volgende dag relaxed voor de operatie bij haar te komen.
En het werkte! Ik heb inderdaad goed geslapen (dat scheelt de helft) en was vrij rustig.
De operatie was zo gepiept. Wat pijnstillers mee voor de avond en nacht. En de volgende dag was er nog zo weinig pijn, dat ik niets meer nodig had.
Ik weet nu al dat ik voor een eventuele volgende implantaat naar haar zal gaan. En zonder angst!
Wat een geweldig mens! Edith, ik ben zo blij met jou. Hartelijk dank!
Ps. Het is nog mooi ook.”

Van: Corry

“Van jongs af aan heb ik tandvleesontstekingen gehad met als gevolg  terugtrekkend tand bot en tanden/kiezen die los kwamen te staan. Dankzij tandarts en mondhygiënistes heb ik  nog lange tijd mijn eigen gebit kunnen gebruiken. Tot ook de bruggen begonnen te wankelen.
Na een vervelende ervaring met een plaatje op mijn bovenkaak had ik al besloten dat wanneer ik aan een gebit toe was dit dan een gebit op implantaten moest zijn. Twee jaar geleden was het zover.
Ik heb mij eerst geïnformeerd op het internet. De site van Implantologie Den Haag is zeer informatief en Edith Groenendijk  is landelijk en internationaal actief om haar vakgebied verder te ontwikkelen. Dit gaf mij het vertrouwen  om met Edith de afspraak te maken voor een informatief gesprek. Met behulp van een 3D scan van mijn kaken bekeek zij de mogelijkheden en met veel geduld heeft zij uitgelegd wat de beste oplossing was. Op dat moment ben je niet in staat om alles te begrijpen en ga je af op de expertise van Edith. Na de ervaringen die ik gedurende de totale behandeling aan den lijve heb opgedaan kan ik bevestigen dat Edith haar advies heeft waargemaakt.
De behandeling heeft een jaar geduurd en geresulteerd in een geheel nieuw gebit op de bovenkaak, bestaande uit twaalf elementen op vier bruggen, gedragen door acht implantaten. Op de onderkaak zijn  twee bruggen op mijn eigen kiezen geplaatst. In de eerste sessie zijn zeven kiezen getrokken en werden twee tijdelijke kunststof bruggen op mijn onderkaak geplaatst. Er was tevens een laserbehandeling om de bacteriën in mijn tandvlees te bestrijden. De tweede sessie was de 1-(mid)dag behandeling, waarbij zes tanden werden getrokken en de acht implantaten in mijn bovenkaak zijn geplaatst . Om de implantaten voldoende houvast te geven is de bodem in beide bijholtes opgehoogd (sinuslift) en is er botopbouw toegepast. Dit is een echte operatie onder steriele omstandigheden en je krijgt medicijnen tegen pijn en infectie. Dit klinkt heftig en dat was het ook. Tijdens de operatie vertelt Edith je regelmatig wat zij gaat doen en zij houdt in de gaten hoe het met je gaat. Zij zorgt daarmee voor een goede ontspannen sfeer. De medicijnen en de verdoving dragen daar natuurlijk ook aan bij.
Na zo’n operatie heb je echt wel last van zwellingen en heb je een weekje nodig om bij te komen. Wanneer je vragen hebt kan je contact opnemen met Edith en die neemt de tijd om het met je te bespreken en indien nodig gerust te stellen.
Na een paar maanden werden de beetregistraties gemaakt voor de definitieve bruggen. Job de tandtechnieker is hier direct bij betrokken en er is altijd overleg tussen  Edith en Job om tot een technisch goed resultaat te komen. Negen maanden na het plaatsen van de implantaten werden de definitieve bruggen geplaatst, zowel op de boven- als de onderkaak. Ik heb nog nooit zo’n mooi gebit gehad en moest zeker wennen aan een mond vol tanden. Er volgden nog check-ups en op basis van mijn ervaringen werd er nog wat bijgeschaafd waar dat nodig was.
Nu ben ik weer een jaar verder en kan ik zeggen dat alles perfect zit en functioneert. Ik dank Edith en haar staf voor het uitstekende werk en de goede atmosfeer waarin ik deze behandeling heb mogen ondergaan.
Achteraf beschouwd had ik al eerder voor deze behandeling moeten kiezen.
Met vriendelijke groet,”

Louis van Egmond

Verzonden: zondag 30 juni 2013 21:30
Aan: Fred Jansen
Onderwerp: mijn ervaringen met Edith Groenendijk

“Mijn naam is Charles A., ik ben 73 jaar en met pensioen, mijn laatste functie was hoofd bouwzaken bij een instelling voor gehandicapten te Den Haag.
Eind 2011 kwam ik bij mijn tandarts met een afgebroken kies, zij had deze met kunst en vliegwerk een aantal malen opgelapt, maar er was nu niets meer aan te doen.
Ik wilde niet graag met een gat in mijn mond blijven zitten en zij verwees mij naar Implantologie Den Haag, Edith Groenendijk.
Ik maakte een afspraak met Edith voor 6 maart 2012 voor een intakegesprek. Ter plekke maakte zij daarbij een begroting op die ik kon gebruiken voor overleg met mijn zorgverzekeraar.
Eind maart kwam ik terug voor het verwijderen van het wortelrestant, waarbij ik meteen een afspraak maakte voor het plaatsen van het implantaat.
Ik kreeg informatie mee over de te verwachten gang van zaken en recepten voor preventief te slikken antibiotica, mondspoeling en pijnstilling.
Op 18 juni was het zover, ik kreeg een verdovende injectie en dat was ook meteen het laatste wat ik voelde. Van het plaatsen van het implantaat voelde ik niets en het was ook niet nodig de week erna pijnstilling te gebruiken, ik had gewoon geen pijn. Een weekje later werd de hechting er uit gehaald en gecontroleerd of alles in orde was.
Vervolgens kon ik naar huis om de kaak te laten helen. In november werd een kroon op het implantaat gezet en 3 weken later werd nog een foto gemaakt.
Ik kan niets anders zeggen dan alle lof voor de behandeling bij implantologie Den Haag. Ik werd steeds keurig ontvangen, op mijn gemak gesteld en professioneel behandeld met moderne apparatuur en door uitstekend geschoold personeel. Mijn implantaat en kroon bevallen prima, geen pijn meer en ik kan er alles mee eten.
Jaarlijks ga ik even terug voor controle, dat is alleen maar verstandig.
Vriendelijke groet,”

Charles A.

“Volgens de Maya’s zou vandaag de wereld vergaan maar die van mij is net begonnen. Een wereld met een GEWELDIG mooi gebit (dankzij Edith en Job). Door mijn tandarts-angst was mijn mooie gebit een nachtmerrie geworden over de jaren heen. Hoe ik ook er voor zorgde dat ik NOOIT meer naar de tandarts hoefde moest ik toch eraan geloven dat een hele goeie tandarts hier naar moest gaan kijken, want m’n tanden gingen los zitten en m’n kaakbot begon te slinken. GROTE PANIEK voor een tandarts-fobisch persoon zoals ik natuurlijk! Dus op een dappere dag belde ik voor een afspraak (met zweet in m’n handen en pijn in m’n mond). Al bij het 1ste gesprek stelde Edith (de implantoloog) me onmiddelijk op mijn gemak. Haar werkwijze is heel vakkundig, relaxed en precies. Kortom, Edith Groenendijk (behoort tot NL beste 3) en haar team is een Godsgeschenk voor iedereen die niet van tandartsen houdt. Gelukkig is haar praktijk hier in Den Haag.”

S. Deniz A.