Académie BIN

Académie Bevordering van Implantologie Nederland (AcBIN)

Implantoloog Edith Groenendijk is lid van de de Académie Bevordering van Implantologie Nederland (AcBIN) De AcBIN is een vereniging van 21 tandarts-implantologen, die samenwerken om de kwaliteit van de implantaatbehandeling te waarborgen en kwaliteitsafspraken met zorgverzekeraars te maken. De aangesloten tandarts-implantologen profileren zich door gedrevenheid, ervaring en onderlinge kennisuitwisseling.

De vereniging is opgericht op 19 januari 2010. Alle tandarts-implantologen komen periodiek bij elkaar om aan de kwaliteit van zorg in het kader van implantaatbehandelingen te werken. De aangesloten tandarts-implantologen willen garant staan voor een goede kwaliteit van zorg en beseffen dat dit niet vanzelf gaat. De tandarts-implantologen zijn overtuigd dat een behandeling met implantaten een afweging is tussen enerzijds de kwaliteit en anderzijds de prijs.

BIN bestaat uit een gekozen dagelijks bestuur en wordt toegezien door de leden. Een Raad van Advies, bestaande uit externe deskundigen, voorziet BIN van een onafhankelijk advies. Het dagelijks bestuur laat zich bij de uitvoering van diverse activiteiten, die vallen onder facilitaire diensten, financiën en medisch handelen, ondersteunen door een verenigingsbureau.

Naar de website van BIN.